ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО МЕХАНОТЕХНИКА - Сливен

Ученически практики – 2

снимка2
24.03.2023 / 14:14

Учениците от Професионалната гимназия по механотехника и през учебната 2022/2023г. се включиха в реализирането на дейностите по проект BG05M2ОP001-2.015-0001 „Ученически практики – 2“. Проектът се финансира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и подкрепя допълнителното практическо обучение в реална работна среда по професии и специалности.

Основна цел на проекта е:

Повишаване на ефективността от партньорствата между училищата, осъществяващи професионална подготовка и работодателите за подобряване на практическите умения на учениците в съответствие със специфичните нужди на пазара на труда.

30 ученици от 11 и 12 клас от ПГМ провеждат практическо обучение в реална работна среда от професионално направление: 525 Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства, по професия: „Монтьор на подемно-транспортна техника“, специалност: Подемно транспортна техника, монтирана на пътни транспортни средства и по професия: МОНТЬОР НА ТРАНСПОРТНА ТЕХНИКА, специалност: АВТОТРАНСПОРТНА ТЕХНИКА, по професия: Техник по транспортна техника; специалност: Автотранспортна техника; от професионално направление: 543 Производствени технологии – дървесина, хартия, пластмаси и стъкло, по професия: „Техник-технолог в дървообработването“ и „Оператор в дървообработването“, специалност: „Производство на мебели“ и „Мебелно производство“

Учениците са разпределени във фирмите: „СЛИВЕН АУТО“ ООД, „ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ“, ЕООД, „ЕВРОМЕБЕЛ“ ООД, „НЕВИЛС“ ЕООД

Чрез проекта се осигуряват допълнителни възможности за достъп до практическо обучение за подобряване уменията на учениците за работа в реална работна среда, както и повишаване ефективността на партньорството училище – бизнес.

Още снимки от новината

222222
снимка22

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПГ по Механотехника - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев