ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО МЕХАНОТЕХНИКА - Сливен

Трето поредно обучение на учители от ПГМ – Сливен 27-28.02.2023г. 01.03.2023г. Сливен АУТО

123
06.03.2023 / 10:21

На 27.02.2023 година в ПГМ – Сливен стартира третото поредно тридневно обучение на учители по проект BG05M2OP001-2.014-0001 „Подкрепа за дуалната система на обучение“

Дейност I

Дейности в подкрепа на училищата, осигуряващи дуална система на обучение

Поддейност 1.1. Обучения за повишаване на квалификацията и компетентностите на учителите и на преподавателите по професионална подготовка, включително теоретично и практическо обучение.

Целта на това обучение е учителите по професионална подготовка да надградят и усъвършенстват методите си на преподаване, новите техники и технологии в транспорта и приложат в най кратки срокове в обучението на учениците от дуалната форма на обучение, с което се гарантира ефективността на обучението на учениците.

Обучението на учителите се провежда от старши преподавателя от ТУ – Сливен Ангел Кръстев. На откриването на обучението присъстваха г-жа Ива Тарагошева ст. експерт професионално образование и г-жа Татяна Петкова директор на гимназията.

Обучението бе разделено в три раздела:

I раздел - 8 ч.

Системи за конструктивна безопасност на автомобилите.

Съвременни и иновативни методи. Видове хибридни задвижвания. Оценка и анализ на съществуващите хибридни автомобили.

II раздел - 8 ч.

Тенденции в съвременното автомобилостроене. Дигитално табло за управление. Електрификация на автомобилите. Автономно управление.

III раздел - 8 ч.

Практическо обучение в Сливен АУТО официален представител на Ситроен.

 

Продължителността на обучението е 24 учебни часа разпределени в три дни, съобразено с ангажираността на желаещите учители да се включат в обучението, като два дни в ПГМ – Сливен 27 и 28.02 и един ден в Сливен АУТО на 01.03.23г., за практическо обучение.

Партньор на ПГ по механотехника в изпълнението на проекта е фирма Сливен – Ауто официален представител на Ситроен за България. Всеки успешно обучен учител по професионална подготовка получи удостоверение за проведено обучение на учителя/учителя-методик за повишаване на квалификацията и компетентностите. Фирмата ще осигури реални работни места за 13 ученици в 11 и 12 клас. Предстои обучение на трима наставници от Сливен АУТО.

Още снимки от новината

234
345
456

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПГ по Механотехника - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев