ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО МЕХАНОТЕХНИКА - Сливен

ПГМ-Сливен отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП

ПГМ-Сливен отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП
17.11.2017 / 15:37

На 17.11.2017 г. в Професионална гимназия по механотехника – гр. Сливен беше отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия /ПТП/.

 

На голям екран във фоайето на училището беше направена презентация за тежките последици от неразумното шофиране. Бяха експонирани табла със статистическа информация за станалите ПТП и жертвите при катастрофи. Ученици от гимназията раздаваха на шофьори и пешеходци флайъри с правилата за безопасност на пътя.

 

Денят се отбелязва ежегодно в гимназията с различни мероприятия, тъй като учениците от ПГМ-Сливен се обучават за водачи на МПС и придобиват правоспособност за управление на МПС, категория B и C. Управлението на автомобил представлява най-високорисковата и високоотговорна дейност, извършвана в ежедневието на човека в условията на съвременното общество. Затова стремежът е към постигане на високо ниво на обучението, както и възпитание за опазване на човешкия живот по пътищата.

 

Световният ден за възпоминание на жертвите от ПТП се отбелязва всяка трета неделя от месец ноември с решение на Асамблеята на ООН от 26.10.2005 г. С провеждането на този ден се цели да си спомним за загиналите хора на пътя, да изразим съболезнование към мъката на семействата за понесените загуби и да отдадем необходимото на всички, които участват в ликвидацията на последствията от ПТП.

Още снимки от новината

ПГМ-Сливен отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПГ по Механотехника - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев