ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО МЕХАНОТЕХНИКА - Сливен

Автомобилна мехатроника

Професия: Техник по транспортна техника

Специалност: Автомобилна мехатроника

Водач на МПС категория „С” - безплатно!

Срок на обучение - 4 години.

Автомобилната индустрия предлага на съвременния човек автомобил, в чиято конструкция се събират всички върхови постижения от съвършената механика до бордовия компютър. Съвременните автомобили, снабдени с иновативни компютърни и електронни системи, все по-интензивно се налагат на пазара, а за поддръжката им са необходими квалифицирани, обучени и компетентни специалисти.


Науката МЕХАТРОНИКА /механика, електроника и информатика/ включва следните компоненти:

  1. Механични системи
  2. Електронни ситеми
  3. Информационни системи

Автомобилната мехатроника е специалност с все по-широко разпространение.

Професионалната подготовка по специалността “Автомобилна мехатроника“,включва: Електротехника и електроника, Автоматизация, Хидравлични и пневматични устройства в транспортната техника, Информационни технологии в професията, Двигатели с вътрешно горене, Автотранспортна техника, Експлоатация на автотранспортната техника, Електронни системи в автотранспортната техника, Основи на мехатрониката, Елементи и механизми на мехатронните системи, Електрообзавеждане на автотранспортната техника, Диагностика на автотранспортната техника и диагностика на мехатронните системи.


Завършилите XII клас получават следните документи:

  • Диплома за завършено средно образование
  • Свидетелство за професионална квалификация, 3-та степен
  • Безплатно свидетелство за управление на МПС, категория „В”

Възможности за професионална реализация

Тези специалисти са на първо място сред най-търсените кадри от фирмите в автомобилната индустрия. Те могат да работят с компютърна техника, технически системи, агрегати, машини и комплекси с различно предназначение, съдържащи мехатронни модули, да конструират роботи и робототехнически системи както с промишлено, така и с непромишлено предназначение, да извършват техническа диагностика на машини, уреди и апарати в автомобила, да консултират и контролират качеството в автомобилостроенето.


 

Copyright © 2008-2019 ПГ по Механотехника - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев